Eerste hulp bij GHB
Van een GHB verslaving kom je niet zomaar vanaf. Het is, zoals je misschien zelf merkt, een extreem verslavende drug bent enorme gevolgen. In dit artikel lees je waar je zo snel mogelijk moet stoppen en vind je tips voor je behandeling.
Waar werd GHB vroeger voor gebruikt?
Vroeger werd GHB gebruikt om mensen in narcose te brengen die last hadden van slapeloosheid. GHB is enorm risicovol, waarbij je snel aan verslaafd raakt. Je hebt hierbij echt het risico om je bewustzijn te verliezen. Een GHB verslaving is dus enorm schadelijk!
Wat zijn de gevaren van GHB?
Al na een paar weken raak je vaak verslaafd aan GHB. GHB veroorzaakt misselijkheid, duizeligheid en je kan stuiptrekkingen krijgen in je gezicht, benen en armen.
Bij een overdosis aan GHB kan je bewusteloos raken en zelfs stikken aan je braaksel. Hierdoor kan dus ernstig letsel ontstaan.
Tot slot hebben hoge doseringen van GHB gevolgen voor je brein. De kans op coma’s en een harstilstand wordt bij een hoge dosering groot. Onderzoek van het AMC heeft aangetoond dat deze coma’s schadelijk zijn voor je hersenen.
Hoe is GHB te behandelen?
Het is heel moedig als je je laat behandelen aan een GHB verslaving, want er zijn maar weinig die echt de stap durven te zetten. Het behandelen van een GHB verslaving is wel echt noodzakelijk, want de terugval is groot. Kies daarom voor een instelling die ook een goede nazorg levert.
Sinds kort is er een afkickrichtlijn voor mensen die een GHB verslaving hebben. Bij het behandelen van deze verslaving wordt bij de TiTap-methode je lichaam ontgift. In de eerste fase wordt medicinale GHB toegediend waar patiënten zich op hun gemak mee voelen. Dit wordt ook wel de titratiefase genoemd. Vervolgens wordt de hoeveelheid langzaam afgebouwd. De ervaringen over deze methode zijn goed.
Een GHB-verslaving kan alleen in een kliniek worden behandeld. Veel gebruikers hebben in eerste instantie niet door dat ze verslaafd, maar toch kan je dus binnen enkele weken al verslaafd raken. Kies daarom dus voor een veilige weg om af te kicken, waardoor je weer aan je toekomst kunt bouwen.